Cashmere productie

De collectie wordt geproduceerd in Nepal en bestaat te allen tijde uit 100% hoogwaardige Cashmere.

De Cashmere komt ook uit het Cashmere gebied uit Nepal.

Bewust is er gekozen voor een producent die nog alles op een authentieke manier produceert om zo een zo hoog mogelijke kwaliteit te realiseren. Uiteraard wordt de productie op een free slavery manier gerealiseerd. De productie wordt ook ieder jaar gecontroleerd om de bovenstaande eisen te waarborgen.

Een klein kijkje in de keuken van de productie :

production MijnIque Cashmere sjaal
production MijnIque Cashmere sjaal
production MijnIque Cashmere sjaal
production MijnIque Cashmere sjaal

Cashmere of (Kasjmir):

Cashmere is een woltype afkomstig van de Cashmeregeit. De wol is genoemd naar het gebied Cashmere in India, Nepal, Pakistan en China. Uit dit gebied komen de oorspronkelijke geitenrassen.

De Cashmerewol is een fijne (19 tot onder 12 µm) en zeer zachte, soepele vezel. Ze wordt traditioneel gewonnen door de ondervacht van de geit te kammen, maar in de moderne bedrijven worden de geiten geschoren. De geiten hebben de kleuren wit, grijs, bruin en zwart. De gewenste fijne vezels zitten alleen in de ondervacht. De stuggere vezels van de bovenvacht moeten verwijderd worden. Dit gebeurt machinaal. Per dier is de opbrengst ongeveer 150 gram per keer. De cashmerewol die voor de productie van MijnIque gebruikt wordt komt uit Nepal en wordt nog op de traditionele manier gewonnen. Er is gekozen voor die manier om zo een superieure kwaliteit te realiseren.

Cashmere is een van de duurste natuurvezels en wordt daarom vaak gemengd met merino of een andere wol. De prijs is vooral afhankelijk van de fijnheid van de wol. Verder spelen de Vezellengte, de mate van kroezing en de kleur een rol. Cashmere kan net zoals schapenwol verwerkt en geverfd worden. Als gevolg van de fijne vezels hebben artikelen van Cashmerewol zeer goede warmte-isolerende eigenschappen bij een laag gewicht.

MijnIque gebruikt alleen 100% Cashmere om een zo optimaal en zachte draag eigenschap te realiseren. Er is ook bewust gekozen voor een mooie vezellengte en warme kleuren.

Mocht je vragen hebben over de productie neem dan gerust contact met ons op.